Laulujuhla 2010

Ensimmäinen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun lasten ja nuorten laulujuhla järjestettiin Ouluhallissa 29.5.2010 kello 15:00 alkaen.

Taustatietoa

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa järjestettiin vuosina 2008–2010 lasten ja nuorten kuoroprojekti, jonka tehtävänä oli vahvistaa laulua osana musiikkikasvatusta sekä antaa virikkeitä ja innostusta kuorotoimintaan. Koululaitos oli projektissa painokkaasti mukana.

Projekti huipentui Pohjois-Pohjanmaan lasten ja nuorten laulujuhlaan, joka järjestettiin Ouluhallissa 29.5.2010. Laulujuhlaan osallistui 2500:aa laulajaa eri puolilta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntia.

Mukaan projektiin kutsuttiin alueen vakiintuneet lapsi- ja nuorisokuorot, mutta myös niissä kunnissa, joissa kuorotoimintaa ei vielä ollut, lopputapahtumaa varten harjoiteltiin esimerkiksi kouluissa. Näin tuettiin osaltaan uusien kuorojen syntymistä. Projektiin liittyi myös koulutusta, jossa demokuorona toimii Oulaisten Nuorisokuoro.

Projektin aloitteentekijä ja laulujuhlan järjestäjä oli Sulasolin Oulun piiri yhteistyössä alueen kuntien, seurakuntien ja kuorojen sekä Sulasolin ja Nuorten Kuoroliiton kanssa. Laulujuhlan taiteellisena johtajana toimi Tapani Tirilä. Oulun läänhallituksen sivistysosasto aktivoi kuntia osallistumaan projektiin.

Projektia tukivat opetusministeriö, Oulun läänin taidetoimikunta, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto, Oulun hiippakunta, Oulun kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiiri, Oulun hiippakunta, Sulasol ja Nuorten Kuoroliitto.

(9.3.2010, päivitetty 8.10.2012)

kuva